Јулија Тимошенко: Ако не победим на изборима покренућемо трећу рунду револуције у Украјини

timosenko julija

Кијев — Бивша украјинска премијерка и кандидат на председничким изборима Јулија Тимошенко каже да је она једина у Украјини способна да спроводе реформе.

Тимошенко је на конференцији за новинаре у граду Николајеву, на југу Украјине, отворено рекла: „Уколико грађани изаберу другог кандидата, неће моћи да буде избегнута трећа рунда револуције“, пренела је агенција Итар-Тасс.

„Не желим више да будем одговорна за пропаст револуције. Ако Украјина изабере другог председника, а ја заправо имам само једног ривала, мислим да ћемо морати да покренемо трећу рунду револуције. У супротном, мислим да нема шансе да промене буду спроведене. Просто, ја познам све те људе“, истакла је Тимошенкова.

Она је такодје изнела предлог закона за који је рекла да ће допринети решењу проблема корупције, али је признала да многи представници власти предводјене олигарсима, медју којима је и њен главни ривал на предстојећим председничким изборима Петар Порошенко, једноставно нису заинтересовани за тај предлог.

Према најновијим анкетама, Порошенко има подршку 33,3 одсто гласача, док Тимошенкова може да рачуна на десет одсто гласова. Превремени председнички избори у Украјини су заказани за 25. мај.

Танјуг