Русија на мети америчких и НАТО ракета за одбрану – Министарство Одбране Русије

нато ракете

МОСКВА, 06. мај. / Итар-Тасс /.Ракетни систем одбране САД и НАТО ће у будућности све више имати „антируски потенцијал“, изјавио је у уторак шеф главног одељења за међународну војну сарадњу из руског министарства одбране Сергеј Кошелев.

„Нажалост, ми морамо да констатујемо да наши партнери из НАТО-а заправо одбијају експертски дијалог о противракетној одбрани и замењују са популистичким политичким слоганима“, рекао је руским новинарима током припрема предстојеће међународне безбедносне конференције у руској престоници Москви, маја 23-24. „Оваква ситуација, као и недавне изјаве НАТО званичника само поткрепљују наше уверење да систем противракетне одбране САД и НАТО има анти-руски потенцијал који ће бити све већи у будућности“, истакао је Кошелев.

Упитан да ли ће се о ракетном систему одбрана расправљати на безбедносном форуму, он је напоменуо да руководство Министарства одбране није постављало уске границе и ограничења говора његових учесника. „Ако неки стручњак жели да изрази свој став о овом проблему, ми ћемо му дати прилику за то,“  истакао је Кошелев.

„Наше процене у вези европског система противракетне одбране се нису промениле, дакле, бесмислено је понављати их и на конференцији,“ истакао је он.

Извор: http://en.itar-tass.com/russia/730588
Превод: СРБИ НА ОКУП