Украјински војни хеликоптер оборен током патролирања над Славјанском

helikopter slavjansk

КИЈЕВ, 05. мај. / Итар-Тасс /.Украјинско Министарство одбране, саопштило је у понедељак, 5. маја, да је хеликоптер оборен док је патролирао небом над источним украјинским градом Славјанск.
Министарство је саопштило да је хеликоптер Ми-24 пао у реку, а да је посада преживела.

Министарство одбране такође је користило и авионе против локалне милиције у Славјанску. Прес служба је саопштила да су авиони коришћени за уништење железничких вагона са угљем који је милиција наводно планирала да претвори у наоружани воз.

Денис Пушилин, копредседник Народне Републике Доњецк, рекао је да су самопроглашене украјинске власти користиле до 20 хеликоптера у својој казненој експедицији. Милиција је оборила три хеликоптера од 20. „Повређени пилот је остављен,“ рекао је он, додајући да су га припадници полиције одвели у централну болницу у граду.

Украјинско Министарство одбране, саопштило је да је пилот био предат војној медицинској служби. „Официр се налази у војном медицинском клиничком центру у северном региону. Лекари процењују његово стање као „задовољавајуће“, саопштило је министарство.

Саопштено је да је хеликоптeр капетана Јевгенија Краснокутског оборен у Славјанској области у ноћи 2. маја док је патролирао над овом облашћу.
У међувремену, украјинска војска је наставила казнену операцију у Славјанску, убивши два цивила и ранивши десетине.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да су четири војна лица погинула, а око 30 рањено у оружаним сукобима у Славјанску.

Александар Малцев, портпарол Доњецке Народне Републике, изјавио је за Итар-Тас да се борба између украјинских војних јединица и милиције догодила на аутопуту који повезује Славјанск и Доњецк. Четири војна возила су отворила ватру на барикаде милиције у близини једног села. У том нападу, повређено је 20 цивила.

Милиција је такође саопштила да је украјинска војска у Славјанску убила два цивила.

Извор: http://en.itar-tass.com/world/730515
Превод: СРБИ НА ОКУП