ДСС – ПРОГЛАС „Србија је угрожена“ (видео)

potpisivanje srbija je ugrozenaДемократска странка Србије данас је у центру Београда организовала акцију потписивања прогласа „Србија је угрожена“, а председник странке Војислав Коштуница изјавио је данас да Србију дели „само неколико дана“ од успостављања границе са Косовом.

ПРОГЛАС

СРБИЈА ЈЕ УГРОЖЕНА
Србија је угрожена. Власти државе Србије, после једностраног проглашења независности Косова, постале су саучесници у постепеном отимању Косова и Метохије, тргујући са Европском унијом по цену националних и историјских вредности Србије. Није реч само о отимању Косова већ о општем насртају на територијални интегритет земље. Европска унија не само што понижава Србију преко Хашког трибунала већ је и безобзирно уцењује подстичући нове сепаратистичке амбиције у Војводини и Рашкој области. Угрожени су наша националана традиција, привредни развој, крхка демократија, владавина права и, не на последњем месту, сам морални интегритет и самопоштовање народа.
С пуним уверењем супротстављамо се овим погубним процесима који теку пред нашим очима и пред очима целога света. Зато се обраћамо свима којима нису замрли савест и одговорност за судбину свога народа и државе са позивом да кажемо НЕ и да се одлучно супротставимо угрожавању опстанка Србије:
– зато се одупиремо отимању Косова и спровођењу Ахтисаријевог плана;
– зато смо против успостављања границе са Косовом и Метохијом;
– зато се противимо насртајима на Устав Србије;
– зато смо против чланства у Европској унији и НАТО пакту;
– зато захтевамо раскид Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом;
– зато Хашки трибунал за нас више није легитиман суд, а сматрамо да је дужност власти да на сваки начин помогне својим држављанима у Хагу;
– зато осуђујемо двоструке аршине према невиним жртвама рата;
Због свега тога смо одлучно за политичку неутралност Србије, што значи да Србија не треба да буде члан Европске уније.
Демократска странка Србије позивa све слободне грађане, интелектуалце и јавне личности да се придруже овом Прогласу и подигну глас у одбрану Србије, њене независности и слободе.

У наставку погледајте видео прилог са потписивања прогласа, интервју председника странке Војислава Коштунице и интервју Милоша Алигрудића

Уредништво „Срби на окуп“

 

 

{youtube}J6YhaAEE6mw{/youtube}

{youtube}TQ9qNcy-Iko{/youtube}