Преко 40 ухапшених у Одеси одведени у заточенички центар у централној Украјини

одеса логор

КИЈЕВ, 05. мај. / Итар-Тасс /. Истражне агенције у украјинском црноморском лучком граду Одеси су у конвоју одвезли 42 ухапшене особе у заточенички центар у централном региону Украјине, након протестне акције у овом граду 2. маја, саопштило је у понедељак одељење украјинског Министарства унутрашњих послова за односе са јавношћу.

У протеклој ноћи, 42 заточеника „су конвојима одведени у заточенички центар у централном украјинском региону због сумње  за планирање и изазивање великих нереда у граду Одеси 2. маја,саопштила је „Прес служба министарства унутрашњих послова – коју је именовао Арсен Аваков“.

У недељу, 67 демонстраната притворених од стране полиције Одесе за учешће у протестној акцији 2. маја, су пуштени из притвора на захтеве демонстраната из Одесе.

Нереди су избили у граду Одеси у поподневним сатима, 2. маја, након масовне туче у улици Греческаја. У тучи су учествовали навијачи који су дошли из источног украјинског града Харкова, у тренутку када су представници радикалног Десног Сектора и представници тзв. самоодбране Кијевског Мајдана организовали марш на улицама Одесе. Они су започели сукобе са присталицама федерализације, подметнули су пожар у регионалном Дому синдиката и запалили шатор камп у којем је била у току регистрација за референдум о федерализацији Украјине и додељивање статуса државног језика руском језику. Према најновијим извештајима, 46 особа је погинуло, а више од 200 је затражило лекарску помоћ након масакра у Одеси.

Извор: http://en.itar-tass.com/world/730462
Превод: СРБИ НА ОКУП