Листа „Српска“ против косовске војске

????????????????????

ПРИШТИНА – Грађанска иницијатива „Српска“ је против оснивања оружаних снага Косова, изјавио је носилац те изборне листе Владета Костић и додао да неалбанске заједнице и даље треба да имају резервисана места у ткзв. косовском парламенту.

„Став Листе „Српска“ је против оснивања ОСК. У том контексту позивамо све посланике неалбанских заједница – Бошњаке, Роме, Ашкалије, Турке, Египћане и, наравно, Србе да не подрже оснивање ОСК“, рекао је Костић за приштински лист „Експрес“.

Он је истакао да резервисана места за неалбанске заједнице треба задржати, додајући да о измени изборног закона не може да гласа овај сазив ткзв. скупштине Косова.
„Што се тиче резервисаних места, она треба и даље да остану. Закон о изборима треба да разматра нови косовски парламент, јер такав веома значајан закон, на коме треба да почива демократија, заслужује да буде разматран дуже и свеобухватно“, додао је Костић.

Он је, такође, рекао да о изборном закону треба да се изјасни ткзв. нова владе која ће, како је рекао, имати легитимитет, „а не ова актуелна која не може да сруши ни саму себе“.

Танјуг