Азем Власи: Цркву у Приштини претворити у музеј ратних злочина – Холокауст косовских Албанаца

Vuk-Draskovic-Azem-Vlasi

Недовршеној српској православној цркви „Христа Спаситеља“ у центру Приштине треба променити карактер и претворити је у музеј ратних злочина, рекао је адвокат и некадашњи комунистички функционер СФРЈ Азем Власи.

„Уместо рушења нелегалног објекта Српске православне цркве у комплексу Универзитета у Приштини, боље је претворити га у музеј посвећ́ен жртвама рата“, навео је Власи, преносе електронски медији на албанском.

Према његовом мишљењу, рушење цркве би имало последице по имиџ Косова.

„Идеја рушења објекта без урбанистичког плана и грађевинске дозволе није добра, јер би било политичких последица за нашу земљу и слику моћ́и доминације Албанаца муслиманске вере“, рекао је Власи.

Боље је цркву претворити у музеј страдања косовских Албанаца – Холокауст косовских Албанаца. Много је експоната који могу бити изложени у цркви: фотографије, видео снимци убиства Адема Јашарија у Преказу, аутентичне фотографије са суђења Милошевићу у Хагу, снимци и фотографије како горе џамије. Такво „сведочење“ би пропаганду цркве као „духовне колевке Срба“ која је охрабривала Милошевића у злочинима над Албанцима,  вратило Србима као бумеранг – истиче Власи.

РТС / http://koha.net/?id=26&o=112
СРБИ НА ОКУП