Андерс Фог Расмусен: Русија ће погрешити ако настави дестабилизацију Украјине

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

БЕРЛИН –Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен оценио је да би Русија учинила „историјску грешку” ако би наставила да дестабилизује ситуацију у Украјини, пише у сутрашњем броју немачки лист Франкфуртер Алгемајне Сонтагсзајтунг.

„Москва би учинила историјску грешску с тешким последицама за односе између Русије и Запада”, рекао је Расмусен у интервјуу немачком листу.

Расмусен је рекао да би онда могле да буду уведене строже санкције руској привреди, али је истакао да НАТО „не разматра војну опцију”.

Западне земље данас су поздравиле ослобађање посматрача Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС). Они су ослобођени уз посредовање руског изасланика Владимира Лукина.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков упозорио је данас да Русија више није у могућности да стиша тензије на истоку Украјине.

„Русија је изгубила свој утицај на наоружане људе на југоистоку Украјине, јер је сада немогуће да се ти људи убеде да оставе оружје и прекину отпор пошто су им животи директно угрожени”, рекао је Песков.

Бета-АФП