Славјанск нападају Хрвати под америчком командом – Владимир Прохватилов

хрвати у славјанску

Нападе на пунктове у Славјанску кијевске хунте (термин који је уведен јуче у званичном језику руске администрације) је иницирао и потпредседник САД Џо Бајден «Имате прилику. Урадите то“  – рекао је он када се је поздрављао са Турчиновим на аеродрому.

Иста ствар се десила после посете Кијеву директора ЦИА Џона Бренана.

Војска Украјине и полиција за разбијање демонстрација учествују у нападу. Они блокирају прилазе око Словјанска, покушавајући да направе обруч око њега. Пут до Доњецка још увек слободан.

У зони борбених дејстава је забележен интензиван разговор у радио вези на енглеском језику. Такође знатан је број њих са јаким акцентом, вероватно Хрвата .

Плаћеници се боре на страни кијевских власти, што су видели и независни посматрачи, а као што показују и истраживања на југоистоку, саопштио је Владимир Прохватилов (председник Фонда реалне политики (Realpolitik), експерт Академије војних наука).

Извор: http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=7&idnovost=58490&Slavjansk-napadaju-Hrvati-pod-americkom-komandom—Vladimir-Prohvatilov#.U2UUXlcVfxR