Лукашенко жели научне савете о стратегији развоја земље

lukasenko

МИНСК, 3. маја ( Белта ) – Белоруски председник Александар Лукашенко очекује да научници дају препоруке за стратегију развоја земље. Белоруски лидер је то изјавио 2. маја доносећи неколико кадровских одлука, сазнаје „Белта“ из председничке прес службе.

Обраћајући се руководству Националне академије наука, Александар Лукашенко је приметио да постоји потреба да се уведе ред у Академији и ојача присуство научника у производњи и привредним секторима.

„Нећемо дуго трајати ако не научимо да правимо стратегије. Наравно, постоје и тренуци кризе, али морамо имати наш стратешки курс исцртан. И ми не треба ни да покушамо да то урадимо без научника. Научници, боље него ико, знају објективне законе економског развоја и производње, основне законе. То је веома важно. Академија наука треба да буде максимално укључена у израду новог петогодишњег плана. Главна ствар је да се објективно утврде главне области нашег развоја, барем за наредних пет година. Ми треба да делујемо у складу са оним што може и треба да уради „, рекао је шеф државе .

“ Ја тражим од вас да се придружите овом послу и владу снабдете са препорукама и закључцима, и да се успротивите свакој одлуци за коју мислите да није у реду. То је важно. Ја рачунам на Академију наука у овом питању „, нагласио је председник .

Извор: http://news.belta.by/en/news/president?id=747062
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп
[fblike url=“https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%9F/217610008298759?ref=hl“ style=“standard“ showfaces=“true“ verb=“like“ font=“arial“]