Слободан Петровић: СЛС заједно са листом „Српска“ на шиптарским изборима

slobodan petrovic

Самостална либерална странка ће на шиптарским изборима на Косову вероватно учествовати са ГИ ’Српска’, каже Слободан Петровић: “То је обострана жеља и то је на крају крајева природно”.

Гостујући у емисији “Договор!?” на телевизији Центар, председник СЛС Слободан Петровић рекао је да је са представницима “Српске” у свакодневном контакту, али да ће коначна одлука о заједничком наступу бити донета “када се буду знали рокови за изборе”.

“Ми смо спремни да у још један изборни циклус уђемо заједнички и са другим политичким опцијама. У овом случају је једино Грађанска иницијатива Српска политичка опција која је равна Самосталној либералној странци. Ми смо у свакодневном контаку, па могу рећи да сам јако срећан што су се политичке околности промениле далеко позитивније него што су биле. Жеља је неспорна и са једне и са друге стране и мислим да је то нешто што је потпуно логично“, рекао је Петровић, чија је странка подршку “Српској” дала у другом кругу локалних избора на Косову.

Петровић каже да ће, уколико СЛС са “Српском” учествује у наредном изборном процесу, “остварити далеко већи резултат него било ко до сада”.

Коментаришући последњи инцидент у Грачаници који је настао након што је група Абанаца у народним ношњама и са заствама прошетала местом, Петровић је рекао да сада није време за такву врсту парадирања.

“Мислим да би требало сви да се уздрже од било каквих помисли провокација. Имамо једну ситуацију где су људи мало нервознији, пре свега због избора који су на прагу, па је и та предизборна реторика много другачија него у другим приликама”.

Према његовим речима, важно је да сви они који имају утицај на смиривиање и стабилност прилика да то и ураде.

На питање о решавању убиства члана Самосталне либералне странке и општинског одобрника Северне Митровице Димитрија Јанићијевића, Петровић каже да истрага није много одмакла.

“Конкретних резултата у тој истрази нема, барем их ми не знамо. Ја још једном алпелујем на све оне који имају мандат за то да што пре пронађу починиоца или починиоце, јер би на тај начин превентивно реаговали за неке не дај боже наредне случајеве.”

Говорећи о евентуалној подршци формирању оружаних снага Косова, Слободан Петровић који је и ткзв. заменик косовског премијера, каже да српски посланици неће разматрати ниједан предлог закона док се не реши питање резервисаних места у ткзв. Скупштини Косова.

“То је став који имају сви посланици из српске заједнице, не само СЛС. То је још један пример јединства у заједичким интересима”.

Петровић истиче да је за војску Косову неопходно много пара, те да овом питању треба приступити на један транспарентан начин.

КиМ Радио
[fblike url=“https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%9F/217610008298759?ref=hl“ style=“standard“ showfaces=“true“ verb=“like“ font=“arial“]