Велика Албанија већ створена!

velika albanija

Да се Албанци са целог Балкана одавно озбиљно спремају за уједињење и стварање велике Албаније и да је процесу уједињења узео маха потврдио је недавно и Иљир Хоџа, син Енвера Хоџе (диктатора који је чврстом руком владао изолованом Албанијом од 1944. све до смрти 1985. године) изјавом да до уједињења Косова и Албаније неизбежно мора доћи и да ће се то догодити ускоро.

Мој отац имао је разрађен план за рат на Косову, био је спреман за реаговање у свакој ситуацији, сећам се његове поруке Београду: „Не играјте се ватром, јер можете се опећи.“ Али, није реаговао током демонстрација 1981. године у Приштини и интервенције српске полиције јер је био на одмору и касно је обавештен. Неким круговима било је у интересу да га држе даље од догађања на Косову – рекао је Хоџа уз позив браћи са Косова и Албаније да што пре остваре тежње његовог оца и свих Албанаца.

Подсетимо, на недавно одржаној заједничкој седници влада Албаније и Косова у Кукешу, на месту злогласне Жуте куће, поводом обележавања 15-годишњице од „агресије Србије на Косово“ затражено је да се што пре укину царине између две братске државе, а заменик косовског премијера Беџет Пацоли предложио је и укидање границе између

Уједињење школства

Министри просвете Косова и Албаније Линдита Николе и Рам Буја договорили су се да од идуће школске године уједине наставне планове, програме у уџбенике нагласивши да више нема разлога да ђаци у Приштини и Тирани уче из различитих књига.

Албаније и Косова.

– Не може бити граница између наше две земље, посебно у економској сарадњи која ће довести до националног јединства наше две државе. Економска сарадња подиже нашу свест, побољшава наш стандард и тиме се иде ка стварању националне заједнице која ће се ускоро десити – поручио је на тој седници Пацоли затраживши да се предузме иницијатива за усклађивање цена, додавши да су слободне зоне у Призрену и Ђаковици створене да служе не само Косову већ и северној Албанији, а самим тим и трговини две државе.

Границе између Косова и Албаније практично више и нема, из Албаније на Косово улази ко хоће и како хоће, албанска обавештајна служба и припадници албанске полиције и Војске шпартају по Косову као по својој држави, имамо информације да су неки припадници албанских тајних служби долазили до Јариња и Брњака, за то време наши политичари славе Бриселски споразум и траже начине како да и север Косова потпуно откаче од Србије.

Укидањем министарства за Косово и Метохију и смањењем ингеренција и значаја Канцеларије за КиМ, која ће постојати само симболично, Београд нас потпуно предаје у руке Хашима Тачија, односно у састав велике Албаније – каже Србин из Косовске Митровице који прати безбедносне (не)прилике на северу Косова и Метохије где је тренутно хаотично, јер привремене власти постоје само на папиру, нове нису заживеле, а од Заједнице српских општина још нема ништа.

 

Север припојити Србији

– Уместо да спремни дочекамо уједињење Косова и Албаније, које више нико не крије, и да нам то буде алиби за припајање севера Косова Србији, које нико не би могао да спречи, много Срба, бојећи се за будућност своје деце, тихо напушта Косовску Митровицу, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, а да из Београда нико и не покушава да их охрабри, заустави и организује за отпор Великој Албанији – упозорава Златибор Ђорђевић, председник Удружења „Стара Србија“ на северу Косова.

 

Д. Н. Петровић – Вести
[fblike url=“https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%9F/217610008298759?ref=hl“ style=“standard“ showfaces=“true“ verb=“like“ font=“arial“]