Украјинска војска почела специјалну операцију на Славјанск (ВИДЕО)

???????

Украјинска војска је наводно почела специјалну операцију против активиста који су за аутономију у источном граду Славјанск рано ујутро у петак, кад су се сирене за ваздушну опасност огласиле и зачула се пуцњава.

Самоодбране снаге Славјанска су рекле агенцији РИА Новости да је украјинска војска напала неколико позиција.

„Истовремено је нападнуто неколико пунктова. Појавило се неколико оклопних возила и ваздухоплова и десантне трупе су се спустиле из хеликоптера и напале контролне пунктове. Неке снаге су искрцали око железничке станице, где нисмо имали никога „,  РИА Новости цитирају прес-секретара самоодбраних јединица Славјанска.

Рано ујутро у петак, градска сирена – за упозоравање мештана на украјински војни напад – зачула се и чули су се пуцњи. Неколико минута касније, сирена је престала и све се смирило, кажу извештаји.

Неколико активиста је повређено током напада, како је Интерфакс пренео изјаву градске самоодбране јединице.

Командант на једном од контролних пунктова рекао је агенцији РИА Новости да је украјинска војска преузела контролу над једном од барикада на периферији Славјанска, као и дифузни ТВ центар у граду.

Полицијска станица је наводно заузета, док је центар града и даље миран, за РТ извештава Пола Слир из Украјине. Неколико оклопних возила је виђено близу Славјанска, додала је она.

Густи дим је примећен на периферији града, где се налазе барикаде .

Командант самоодбране Славјанска је рекао да су два украјинска војна хеликоптера оборена и да је један од пилота био мртав а други заробљен, известио је Интерфакс. Он је додао да су хеликоптери оборени над градом са ракетама, али да није било извештаја о штети.

Видео постављен на Јутјуб наводно показује почетак специјалне операције на Славјанск:

ВИДЕО

Линк на извештај РТ: http://rt.com/news/156292-slavyansk-army-special-operation/

Извор: http://rt.com/news/156292-slavyansk-army-special-operation/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп
[fblike url=“https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%9F/217610008298759?ref=hl“ style=“standard“ showfaces=“true“ verb=“like“ font=“arial“]