Украјина се спрема да удари на исток!

????????????????

Украјина је данас увела регрутацију због погоршања ситуације на истоку и југу земље, где недељама траје проруска оружана побуна, саопштило је украјинско председништво.

Прелазни „украјински председник Александер Турчинов“ потписао је данас указ о томе који одмах ступа на снагу. Регрутација се проглашава „обзиром на погоршање ситуације на истоку и југу земље, јачање проруских оружаних јединица, преузимање контроле над јавним управама и над војним јединицама што угрожава територијални интегритет“, наводи се у саопштењу.

Регрутација обухвата мушкарце старе од 18 до 25 година који немају право да буду ослобођени војне обавезе по неком основу. Турчинов је јуче рекао да су његове снаге „беспомоћне“ да угуше немире у појединим источним деловима земље, и да је циљ сада да се спречи да се они прошире, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Проруски активисти данас су заузели канцеларију регионалног тужиоца у источном граду Доњецку, а већ имају контролу над јавним зградама у десетак градова на истоку.

Украјина оптужује Русију за организовање заузимања већег броја зграда локалних самоуправа на истоку, што Москва негира. Око 40.000 руских војника размештено је близу украјинске границе.

БЕТА
[fblike url=“https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%9F/217610008298759?ref=hl“ style=“standard“ showfaces=“true“ verb=“like“ font=“arial“]