Митрополија црногорско – приморска: Није митрополит клео премијера, цитирао Светог Петра Цетињског

amfilohije

Митрополија црногорско – приморска негирала је у четвртак, како кажу, писање појединих медија да је митрополит Амфилохије клео премијера Црне Горе Мила Ђукановића.

“Није митрополит црногорско-приморски Амфилохије на промоцији књиге Леонида Решетњикова ‘Вратити се Русији’ у београдском хотелу ‘Москва’ клео премијера Црне Горе Мила Ђукановића, како то у насловима сугеришу поједини медији у Србији и у Црној Гори, него је подсетио на речи из тестамента Светог Петра Цетињског, које се односе на верност ‘Церногорацах и Берђанах’ Русији“, објављено је на сајту Митрополије.

У саопштењу, у коме је објављен и део тестамента Светог Петра Цетињског, наводи се и да је Амфилохије казао да би било добро да га садашњи црногорски премијер пажљиво прочита.

Књига „Вратити се Русији“ директора Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) Леонида Решетњикова представљена је у уторак у Београду, а том приликом митрополит црногорско-приморски Амфилохије је осудио политику Подгорице према Русији, рекавши да је црногорски премијер такву одлуку донео у име Владе, али не и у име Црне Горе и Црногораца.

„Ко не био веран једнојезичној, једнокрвној Русији, дабогда живо месо од њега отпадало, био проклет три пута и 3000 пута од мене. То је оно што је оставио Свети Петар Цетињски својим Црногорцима, па би било добро да и садашњи председник Владе Црне Горе прочита ове речи у тренутку када по први пут у историји заводи санкције Русији“, рекао је Амфилохије.

Танјуг
[fblike url=“https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%9F/217610008298759?ref=hl“ style=“standard“ showfaces=“true“ verb=“like“ font=“arial“]