Влада Србије кренула снажно у реформе: Влада донела одлуку да радно време у јавном сектору буде од 7:30 до 15:30

vladas

Влада Републике Србије донела је одлуку да у министарствима, посебним организацијама и службама Владе, Републичком јавном правобранилаштву и јавним агенцијама радно време почиње у 7:30 часова и завршава се у 15:30 часова.

Ова одлука је донета с циљем постизања боље и ефикасније органзације радног времена, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Влада Србије је такође усвојила данас Уредбу о начину коришћења службених возила у својини Републике Србије, којом је прописано да право на службено возило високе класе на сталном коришћењу имају председник Републике, председник Народне скупштине, председник и потпредседници Владе, председник Уставног суда и председник Врховног касационог суда.

Такође, на данашњој седници Владе Србије, прописан је начин рационалног коришћења службених возила, како би се постигле максималне уштеде и обезбедила ефикасност у раду.

Премијер Александар Вучић најавио је у уторак да би радно време у јавном сектору требало да буде померено на пола осам или осам сати, а не као што је било до сада – пола девет.

Он је објаснио да је циљ те мере боља ефикасност јавног сектора, али и да се покаже посвећеност и промена свести према раду и обавезама.

Најављујући да ће уредба о коришћењу службених возила бити донета на седници владе 1. маја, Вучић је рекао и да након те одлуке очекује прве протесте запослених у администрацији.

Блиц
[fblike url=“https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%9F/217610008298759?ref=hl“ style=“standard“ showfaces=“true“ verb=“like“ font=“arial“]