Екуменистичка вечерња у „Заједници свети Егидио“

sevruk_15-04-2014

На Велики уторак у римској базилици Санта Марија ин Трастевере одслужена је, у част мученика, екуменистичка вечерња. Молитву сваке године у Страсну седмицу организује римокатоличка модернистичка секта „Заједница свети Егидио“. О овоме је известио сајт руског храма Свете Великомученице Екатарине у Риму.

Вечерњу је предводио кардинал Пјетро Паролин, државни секретар Ватикана (на поменутом православном сајту  назван „Светим Престолом“). У екуменистичкој молитви је учествовао и оснивач секте „Заједница свети Егидио“ Андреа Рикарди, садашњи номинални челник секте Марко Импаљаццо, као и представници Православне Цркве – оци Антоније Севрјук и Амвросије Мацегора, клирик италијанске епархије Румунске Православне Цркве, а такође и лутерани, англиканци и представници еритрејске заједнице Рима.

За време вечерње, старешина базилике Марко Њави прочитао је имена оних који су у скорије време пострадали за исповедање Христове вере у Европи, Азији, Африци и Америци. Присутни у храму су, између осталих, поменули и Свјатјејшег Патријарха Тихона и друге новомученике и исповеднике Руске Цркве.

По завршетку вечерње, архимандрит Антоније и јеромонах Амвросије имали су краћи разговор с кардиналом Паролијем, који је топло поздравио свештенике и подсетио на своју посету храму Свете Великомученице Екатарине, одржану пре неколико година.

О „Заједници свети Егидио“

„Заједница светог Егидија“ је глобалистичка, модернистичка и екуменистичка римокатоличка организација, основана крајем 60.тих година 20. века од стране следбеника римокатоличког модернисте Дон Луиђи Ђусанија.

О „Заједници светог Егидија“ не зна се много. Историја заједнице и њен унутрашњи живот углавном су сакривени од радозналих погледа, претежно због својеврсног новоговора, познатог само посвећенима.

Круг делатности заједнице је изузетно широк. То су пацифизам и глобалистички пројекти, активности у духу „социјалног хришћанства“, либерална индоктринација, борба против смртне казне и на крају, унијатска и, разуме се, екуменистичка делатност. „Заједница светог Егидија“ организовала је међурелигијску молитву у Асизију 1986. године, те највеће екуменистичке молитве и манифестације религијског синкретизма и политичког глобализма.

pranzo
Старешина храма Свете Великомученице Екатарие у Риму о. Антоније Севрјук у центру Заједнице св. Егидија – базилици Санта Марија ин Трастевере на добротворјној вечери; поред њега – кардилан Ечегарај

Ова секта броји око 50 хиљада чланова. Канцеларије секте постоје у 72 земље, између осталих и у Русији.

Она своју делатност остварује не само преко организације „Пријатељи заједнице светог Егидија“, већ и преко унијатског центра „Покровска врата“, који је основао унијатски „митрофорни протојереј“ Романо Скалфи, као и преко покрета Comunione e Liberazione.

По материјалу са „Антимодернизам.ру“

Борба за веру
[fblike url=“https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%9F/217610008298759?ref=hl“ style=“button_count“ float=“left“ showfaces=“false“ verb=“like“ font=“arial“]