Тачи без договора са САД о војсци Косова

taci trejsi

ПРИШТИНА – После четири сата састанка у амбасади САД у Приштини нема никаквог договора о даљем политичком развоју везано за оснивање оружаних снага Косова и резервисаних места за неалбанске заједнице у ткзв. скупштини Косова, јављају приштински медији.

На састанку са шефом америчке канцеларије Трејси Џејкобсон били су ратни злочинац Косова Хашим Тачи, председник Демократског савеза Косова Иса Мустафа и председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај.
„Наставићемо разговоре везано за оружане снаге Косова, као и о осталим компонентама везано за одржавање превремених избора на Косову“, рекао је после састанка Хашим Тачи.

Како Танјуг сазнаје, разговори ће се наставити, али и даље има препрека око модуса за оснивање оружаних снага Косова и датума за превремене изборе.
„Ми ћемо наставити разговоре током ове недеље и видећемо шта ће бити резултат тих ражговора“, рекао је неименовани извор Танјугу.

Танјуг – Срби на окуп
[fblike url=“https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98-%D0%9D%D0%90-%D0%9E%D0%9A%D0%A3%D0%9F/217610008298759?ref=hl“ style=“standard“ showfaces=“false“ verb=“like“ font=“arial“]