Такозвани заменик косовског премијера Слободан Петровић: Жалосно што прете Дечанима

petrovic-izdajnik-amerika

Приштина – Такозвани заменик косовског премијера Слободан Петровић изјавио је да је жалосно што се прети манастиру Високи Дечани.

Он је рекао и да надлежни треба да приведу правди одговорне и да их санкционишу.

Петровић је рекао Танјугу да је жалосно што се чују поруке претњи манастиру Високи Дечани и што се на тај начин опет шаље лоша слика са Косова.

„Ја сам био ван Косова минулих дана и путем медија сам пратио то што се дешавало у вези са Високим Дечанима. И поред осуде која је недвосмислена и данас, захтевамо од надлежних органа да што пре пронађу починиоце или инспираторе таквих ствари“, рекао је Петровић, који је и лидер Самосталне либералне странке.

Он је навео да је са такозвним министром за просторно планирање Дарданом Гашијем разговарао о проблем цркве Христа Спаса у Приштини и да је убеђен да ће се наћи решење које неће бити на штету било које стране.

Игуман манастира Високи Дечани, Сава Јањић, изјавио је раније Танјугу да је непознати мушкарац запретио да ће уништити ових дана овај средњовековни манастир и да су о најновијим претњама обавештени „Косовска полиција“, Кфор и међународни представници на Косову.

Јањић је рекао да, након недавног исписивања парола „ОВК“ на једној од манастирских капија, имали су још једну претњу.

„Полиција Косова“ је обавестила да је једну локалну тв станицу позвао један непознат човек, представио се као командант ОВК и саопштио да се спрема напад на манастир Високи Дечани у наредна два дана и да телевизија треба да буде спремна како би снимала уништење Високих Дечана.

Танјуг