Доњецка Народна Република тражи помоћ од Русије, Белорусије и Србије!

 

Donjeck-

„Донбас се узда у Вас – браћо Словени. Наша снага је у вери, истини и јединству. Од давнина смо стајали раме уз раме против заједничких непријатеља. Заједно смо се борили и победили. Победићемо и сада. Ако смо уједињени и ако смо свесни себе. С нама су и Бог и Отаџбину “ наведено је у обраћању народу Русије и целом словенском свету, а преноси baltinfo.ru.

Аутори овог прогласа тврде да „су власт у Украјини преузели неонацисти и њихови амерички помагачи“ и  започeли рат против становништва Донбаса. До садаје већ страдало неколико људи од метака пучистичких снајпера и плаћеника из других земаља. Фанатици „Десног сектора“ су под маском хеликоптера, тенкова и других оклопних возила мучки напали ненаоружане становнике Донбаса који су стали на пут оклопној колони.

„У овом рату покушавају да немилосрдно истребе оне који им се противе; отимају их на улицама и бацају у тамнице Службе Безбедности Украјине, као што је Гестапо радио у нацистичкој Немачкој.  Активисти отпора Донбаса су мучени и понижавани. Њихови рођаци, мајке, очеви, сестре – су приведени из својих домова као таоци да би се ослабила њихова воља да се одупру. Циљ нових нациста је да нас истреби“- истакнуто је у објави ДНР.

Крварење, али не и предаја бранилаца Словјнаска инспирише Донбас. Њихов пример подвиг за цео словенски свет и становнике других градова Донбаса – Луганска, Мариупоља, Доњецка, Краматорска. У овим и другим градовима на подручју ДНР неће бити одржани украјински председнички избори.

Аутори објаве посебно упућују позиве за помоћ трима словенским државама – Русији, Белорусији и Србији. Они траже да се чује глас Донбаса и да помогне овом народу. По писцима ових редова, само ове земље су у могућности да зауставе крвопролиће. Становнике источне Украјине желе само једно у овом тренутку – да организују и спроведу референдум на коме ће сваки грађанин моћи да искаже своје мишљење о будућности своје земље.

baltinfo.ru – Васељенска ТВ