Снежана Антонијевић – ЧЕТВРТА МОЛИТВА ЗА ПАТРИЈАРХА

Irinej Bulovic Hanuka 1Поштовани уредниче,

 

ево и ја бих се, ако ми уступите простор, придружила молитви за нашег Патријарха. Потпуно се слажем са мојим претходницима, уз једно упозорење. Наиме, наш Патријарх је више за сажаљење него за осуду. Он је у канџама Иринеја Каранушића Буловића, који га гура живог у раку, бездушно га злоупотребљавајући до крајњих граница.

Зато ми допустите, да допуним писца „Треће молитве“, Богдана Мијушковића, сматрајући важним, да се Ваши посетиоци упознају и са Пријавом против острашћеног и озлобљеног Иринеја Каранушић-Буловића, потоњег бискупа, папиног послушника, који без страха од Бога и без стида од људи носи папин напрсни крст и папин прстен. Ево, дакле, те Пријаве коју је верни народ упутио Светом архијерејском синоду СПЦ, а која је, такође, објављена у књизи „Тајна безакоња“, а који Синод, док њиме влада Иринеј Буловић, на жалост, неће разматрати:

 

„Пријава о црквеним кривичним делима“

 

На основу 6. правила Седмог васељенског сабора, чл. 70. ст. 35. тач. б) Устава СПЦ, а сагласно чл. 67. ст. 2. Кривичних правила СПЦ, подносимо Светом Архијерејском Синоду против епископа бачког г. Иринеја (Буловића) Пријаву за црквена кривична дела, јер је у својству Епископа бачког непосредно и хотимично, у реалном стицају, извршио преступе јереси (10, 45. и 64. правило Св. Апостола, 6, 32, 33, 34. и 37. правило Лаодикијског помесног сабора, 9. правило Тимотеја Александријског), вршења свештено-радње на непрописан начин (32. и 63. правило Трулског сабора, 103. правило Картагенског помесног сабора) и злоупотребе епископске власти (58. и 59. правило Св. Апостола, 4. правило Седмог васељенског сабора, 133. пра-вило Картагенског помесног сабора).

 

Образложење


1.Епископ Иринеј (Буловић) је у својству епископа бачког починио тежак црквени преступ јереси, тиме што је у континуитету, вербалним и реалним радњама непосредно повлађивао јеретицима, посебно римокатолицима, одобравао, признавао и саглашавао се са њиховим јеретичким учењем (Доказ: књига „Ко и зашто гони владику Артемија“, стр. 86-88[1]). Епископ Иринеј (Буловић) је небројано пута молитвено општио са припадницима римокатоличке и протестантске јереси, али и са припадницима других верских конфесија у тзв. Молитви за мир 1995. године у САД (Доказ: Саопштење Информативне службе СПЦ, 27. јул 2000, „Борба“, 23. фебруар, 1995. ). Епископ Иринеј (Буловић) је од римског папе примио символе јеретичке свештеничке службе (бискупски крст и прстен), чиме је по његовом личном признању уврштен у ред папских клирика (Доказ: „Данас“, 07. октобар, 2003.). Код наведеног преступа отежавајућа околност је садржана у чињеници да се ради о епископу Православне Цркве и доктору православне теологије, коме је познато да се речи молитвено општење (συνεξάμενος μόνον) из 45. правила Св. Апостола не своде само на молитву са јеретицима у цркви, већ по тумачењу Валсамона и на оног „који има тек просто општење” (άπλώς κοινωνσαι) и „који снисходљиво сматра на молитву јеретика” (ήμερώτερον σιατεθήναι έπί τή εύχή τού αίρετικού).

2.Епископ Иринеј (Буловић) је у својству Епископа бачког починио тежак црквени преступ вршења свештенорадње на непрописан начин, јер се Света Литургија, годинама уназад, у Епархији бачкој служи противно важећем Типику и Служебнику СПЦ (Доказ: књига „Нови Сад прича о граду“, Остоја Дражић, Н. Сад, 2001, стр. 234-241.)

3.Епископ Иринеј (Буловић) је у својству Епископа бачког починио тежак црквени преступ злоупотребе епископске власти, јер је због сопствене зловоље и гневљивости распустио целокупни Одбор Православне Црквене Општине Новог Сада, масовно премештао свештенике са једне на другу парохију, показивао крајњу небригу за положај свог свештенства и злоупотребљавао своју власт у вршењу црквеног суда. (Доказ: књига „Нови Сад прича о граду“, Остоја Дражић, Н. Сад, 2001, стр. 234-241.)

 

„Подносиоци Пријаве“

(Уз пријаву је приложен огроман списак потписа православних верника).

Ваша светости,

Народ је из вековног искуства спознао: „С ким си, онаки си.“

Бежите од Иринеја Каранушић-Буловића који издаде и продаде веру нашу, да не би сте имали удео у његовом злочину.

Тога ради, од данас ћу се и ја молити за Вас, да би Вам Господ помогао да изађете из јада, беде и несреће у коју вас гура душегубац и вероломац Иринеј Каранушић-Буловић, и који тамо жели да сурва српски православни род.

Ваша светости,

српски народ неће за душегупцима. Окрените се, и видећете да ми за Вама не идемо. Зато, вас преклињемо: вратите се роду своме! Да не скончате као одрод, тако Вам Бог помогао!

 

У Београду, 29.10.2012.

                                                                   Снежана Антонијевић

Патриотикус