Бриселски Срби траже да се поштују шиптарске законске процедуре

????????????????????????????????

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Градоначелник Северне Косовске Митровице Горан Ракић протестовао је због притиска који представница Приштине Едита Тахири врши на Централну изборну комисију не дозвољавајући да се у Скупштини општине замене одборнички мандати, саопштено је из информативне службе градоначелника.

Ракић је затражио да се поштује законска процедура и да се мандати замене, јер „свака друга одлука води ка дестабилизацији стања на северу Косова и Метохије и показује да не постоји ни минимум политичке воље како би се омогућило нормално и несметано функционисање институција на Космету“.
„Притисак који Едита Тахири нескривено и безочно врши на Централну изборну комисију узнемирио је српску заједницу на северу, која је ионако изложена свакодневним претњама и то може довести до нежељених последица“, наведено је у саопштењу.

Како се наводи, Ракић је позвао Тахири да „престане са ометањем замене одборничких мандата, што спада у нормалну демократску процедуру, јер ће у супротном, за нека евентуална и нежељена догађања, кривицу сносити искључиво она сама“.

У саопштењу се подсећа да је Министарство за локалну самоуправу сагласно да изврши замену мандата у року од 24 сата, од датума подношења захтева.

Танјуг