Вулин: „Брисел два “ као нада да ће међународна заједница да призна на КиМ наше културно наслеђе и улагања

вулин даје ким

БЕОГРАД – Министар без портфеља у техничкој влади Алксандара Вулин очекује што бржи наставак дијалога Београда и Приштине у оквиру кога би се разговарало о економији и положају Српске православне цркве.

Вулин је рекао и да очекује да наставак тог дијалог „почне што пре“ и да се било како да буде назван „Брисел два или Брисел три“, односи и на српско културно наслеђе у покрајини.
„Надам се да ће то бити што пре – да почнемо да разговарамо о имовини и свему ономе што држава има на КИМ од улагања па до конкретне имовине“. рекао је он.

Вуилин је навео и да очекује да се пронађу решења „која ће првенствено Србима на КИМ учинити живот у економском смислу лакшим“.
„Очекујем да се призна да све оно што смо улагали, да међународна заједница призна оно што постоји на КИМ – „Брисел два или Брисел три“ морају да буду о економији и положају наше цркве и културног наслеђа“, рекао је он.

Вулин је присуствовао потписивању уговора између Фабрике „Симпо“ и Епархије рашко – призренске којим је та компанија поклонила фабрику намештаја у Зубином потоку тој епархији Српске православне цркве.

 

КИМ у фокусу и у будућој влади

 

Вулин је изјавио да ће КиМ бити у центру пажње и будуће владе.
„Косово је било у центру пажње ове владе а биће и биће и у центру пажње владе коју ће формирати Александар Вучић и то је оно што је битно „, рекао је Вулин новинарима у Београду.

Упитан да ли ће и у којој форми, с обзиром да се највљује укидање Канцеларије за КИМ он бити задужен за покрајину, Вулин је поручио новинарима да сачекају неколико сати када ће Вучић изаћи са конкретним именима о кадровским решењима.

Вучић би, како је раније најавио члановима Главног одбора Српске напредне странке данас у Новом Саду требало да саопшти имена министара у новој влади.

Вулин је присуствовао потписивању уговора између Фабрике „Симпо“ и Епархији рашко – призренској Српске православне цркве којим је та компанија поклонила фабрику намештаја у Зубином потоку тој епархији Српске православне цркве.

Танјуг