У Улцињу избор за мис „Велике Албаније“, долазе Тачи, Јахјага и Харадинај

izbor za mis albanije

ПОДГОРИЦА – Сва албанска „лепота“ наћи ће се крајем јуна у Црној Гори, у њеном најјужнијем граду Улцињу, али не због туристичке понуде већ због избора националне мис! Ништа не би било спорно да иза „окупације“ не провејава политика, што је додатно усталасало страсти међу Црногорцима, који сумњају да се тиме угрожава суверенитет њихове државе.

Незванично, у овој трци учествоваће и девојке са Косова и Македоније. Званична Подгорица ћути на ову причу, али се нервоза уселила међу православним грађанима који одржавање манифестације уочи Видовдана (од 20. до 27. јуна) доживљавају као – провокацију.

Одлука је пала између председника општине Фатмира Ђеке и продуцента Петрија Боза.

– Време је да ујединимо албанску лепоту у Улцињу, поручују домаћини.

Новости“ су покушале да дођу до градоначелника Ђеке, али нам је саопштено да се налази у иностранству где промовише улцињски туризам уочи сезоне. На радном месту затекли смо шефа његовог кабинета Алмира Молбећирија, који нам је потврдио организацију овог спектакла од којег, како каже, Улцињани очекују много.

– Лепотице ће „окупирати“ наш град и обалу, каже Молбећири. – Тачно је да ћемо последње седмице јуна угостити најлепше Албанке и у томе не видимо ништа спорно. Догађај ће бити спектакуларан.

На наше питање колико ће такмичарки учествовати у тој манифестацији, као да ли ће све лепотице бити искључиво из Албаније, није могао да нам одговори. Али каже да су Албанке победиле исламски кодекс и „ослободиле“ се стега вере.

– Сигурно је да се лепе девојке на подијуму неће појавити у димијама, већ онако како то буду налагала правила – поручио је Молбећири.

На најаву овог догађаја, из опозиције уследиле су салве критика! Председник Покрета за промене Небојша Медојевић признаје да не пати од националистичке ксенофобије.

– Није ми спорно ни када у Беранама машу заставом Србије, ни када Албанци у Улцињу машу својом. Лично бих волео када би се у Црној Гори одржао избор за мис Србије, Босне и Херцеговине. Једино сам против када се праве грађани првог и другог реда, па оно што раде Срби буде против државе, а оно што чине Албанци буде добро – саопштио је Медојевић. – Да се мис Србије бира у Беранама, цела режимска машинерија, могуће и део опозиције, скочили би да је то против државе.

А Јован Вучуровић, портпарол Нове српске демократије, затражио је да се јавно саопшти да ли је одржавање ове манифетација промоција тзв. Природне Албаније, коју дуго већ заговара један од креатора Коча Данај.

ПОЛИТИЧАРИ

У среду се у Улцињу, додуше незванично, могло чути да ће на овај спектакл доћи многобројна позната имена из света политике. Прича се да ће се појавити ткзв. председник Косова Атифета Јахјага, ратни злочинац Хашим Тачи, лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај…

В. КАДИЋ – НОВОСТИ