Руски авиони над Шкотском и Холандијом! Енглези и Данци дигли авијацију!

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Руски авиони су се појавили близу обале Шкотске а одмах потом је издата узбуна како би се подигли авиони краљевске авијације

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА – Опасно!

Велика Британија данас је огласила узбуну када су се у близини Шкотске појавила два авиона руске авијације. Скај је пренео изјаве званичника који верују да је реч о руском турбо-елисном авиону „тупољев ТУ-95“, званом „медвед“ који је у употреби више од 50 година.

Страни медији наводе да су руски авиони „залутали“ близу обала Шкотске а да је одмах издата узбуна како би се подигли авиони краљевске авијације.

Детаљи о овом догађају који се догодио данас послеподне још нису познати.

Иначе, пре нешто више од годину дана на Јутјубу се појавила симулација у којој учествују руски Су-35 и еруофајтер „тајфун“.

Такође, борбени авиони Холандије су, уз помоћ савезника из НАТО – Британије и Данске, пресрели данас поподне два руска ратна авиона која су ушла у ваздушни простор Холандије преко Северног мора, саопштило је Министарство одбране из Хага.

Холандско министарство идентификовало је руске авионе као тупољев ТУ-95, и навело да је упутило два авиона Ф-16 из ваздухопловне базе Волкел да их пресретну.

Мајор холандске војске навео је да су ангажовани и авиони Британије и Данске како би били сигурни да ће авиони одлетети из холандског ваздушног простора.

Холандско министарство је навело да су се слични инциденти дешавали и раније, укључујући један од 23. марта и други од 10. септембра прошле године.

Sky News/Бета

http://news.sky.com/story/1247985/raf-jet-chases-russian-planes-away-from-uk