ПУТИН: Не знам своје корене, Американци би ми рекли да потичем од медведа! (ВИДЕО)

putin.si

Једино знам да су ми преци сељаци и да су у 17. веку живели у губернији Твер, казао је председник Русије

МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин изјавио је да не зна какви су му корени, али да зна да су његови преци у 17. веку живели у губернији Твер и да су били сељаци.

„Мислим да, као и већина људи овде, не знам одакле вучем корене, а није ми од користи да се обраћам специјалистима у САД јер ће ми у најбољем случају казати да ми је оснивач породичне линије медвед, а то је још и најбоља варијанта“, казао је Путин на седници Државног савета о развоју руралних подручја, јавља РИА Новости.

„Али оно што засигурно знам и из архивских докумената јесте да су моји преци у првој половини 17. века живели на теротириј данашње губерније Твер, Тверске области, да су радили на селу, били су сељаци као и већина, мислим, овде присутних“, наставио је председник Русије.

Такође је нагласио вероватно због тога није равнодушан на то шта се дешава на селу.

„Не само зато; сви ми знамо да је у данашњем животу од изузетног значаја за целу земљу благостање пољопривредне производње као економске категорије, људско благостање које произилази из друштвених услова живљења“, казао је шеф руске државе.

Планета