Александар Дугин: Почиње рат за независност Новорусије

dugin1

Александар Дугин је један од најистакнутијих руских савремених филозофа и најпризнатијих идеолога евроазијског уједињења, доктор политичких наука, савјетник С. Нарјишкина – Предсједавајућег Државне Думе Руске Федерације, предсједник Међународног Евроазијског Покрета и шеф катедре Социологије међународних односа Московског државног универзитета М.В. Ломонсов.

Овај лидер најутицајније и највеће евроазијске организације у Руској Федерацији објавио је текст под насловом „Почиње рат за независност Новорусије“

„Сада почиње најозбиљније искушење. Американци су толико притискали хунту да почне уништавање грађана југоистока. Напад Десног сектора на Скупштину (Раду) био је ултиматум кога је ЦИА поставила Турчинову и Јацењуку који су снажно одлагали да овај крвави акорд додају својој неславној владавини. Али Вашингтон их је сатјерао уза зид.

Заузимање аеродрома у Краматорску и упад војске у Славјанск представљају тачку без повратка. Сада ће они или убијати или ће бити свргнути од неонациста. У ствари, хунта је постала талац. Ових дана ће се многи разбјежати. Али одбројавање је почело.

Тако смо прешли у трећу фазу: Кијев је упутио трупе одлучивши се на рат са Русијом. Кримски сценарио мирног успостављања народне власти није успио. Тема федерализације коначно је скинута са дневног реда. Почиње рат за независност Новорусије.

Русија стварно није хтјела тај сценарио. Она га је одлагала како год је могла. Украјина је сада у грађанском рату, не једном ногом, већ са двије.

Политички: сви центри отпора треба да прогласе независност и излазак из састава Украјине. Треба да се формирају одбори Народне самоодбране и органи хитне власти. У области треба да се уведе војна управа. Треба да се обрате Путину и Јануковичу за спасење од уништења и нацистичког терора.

Тамо гдје органи државне управе нису заузети, треба их најхитније заузети. Онај ко не положи заклетву народу је саучесник кијевским убицама и са њима треба поступати по војним законима.

Све ово важи за Луганск, Харков, Одесу, Николаев, Херсон и где још је могуће. Политички статус Доњецка који је на себе преузео највећи удар – то је оно што треба одмах постићи.

Даље – организација југоисточног фронта. Први корак: пробој границе са Русијом. Даље, бранити оно што се може, чекајући помоћ.

Помоћ ће доћи. Војни стручњаци морају да припреме техничке препоруке за вођење борбених операција у градским срединама на основама герилског ратовања.

Ово је рат. Сви су учинили све да би га избјегли. Остало је да га добијемо. И то ћемо и урадити“.

Текст објављујемо из угла портала ИН4с. Иначе сличан текст је објављен на нашем порталу на линку: http://srbinaokup.info/?p=33908 у преводу СРБског ФБРепортера.

ИН4С