Иринеј: Косово да се не одваја без обзира на евентуалне промене Устава?

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

БЕОГРАД, 18. априла 2014. – Патријарх српски Иринеј оценио је да Косово не би смело да се одваја од Србије, без обзира да ли ће се мењати Устав, и у ком обиму, и да ли ће покрајина после тога остати поменута у преамбули највишег правног акта.

„Уколико би се нешто тако догодило, то би била вечита јабука раздора између нас и наших суседа, што никоме ништа добро не би донело“, рекао је Иринеј у интервјуу за Вечерње новости и додао да се српски народ никада неће одрећи својих светиња Дечана, Грачанице, Богородице Љевишке и других.

Патријарх је о државном курсу у међународној политици рекао да српски народ и његова држава одавно имају своје место у Европи и да је српска култура и историја део европске цивилизације, али да нико нема право нити разлог да се одриче Русије.

„Ми поштујемо Европу али она је нама донела и много зла. Са Русијом, хвала Богу, то није никада био случај. Зато не видим ниједан разлог зашто бисмо били против Русије“, рекао је Иринеј.

Бета