Премијер Аустралије Хрватима честитао дан усташке НДХ?!

ndh-toni-ebot-australija1

На хрватску прославу у Сиднеју дошао је Крег Кели, посланик аустралијског парламента, који је у име премијера Тонија Ебота свим Хрватима у Аустралији и домовини честитао дан оснивања НДХ

СИДНЕЈАНБЕРА – Недељник хрватске заједнице у Аустралији „Бока Цропресс“ у најновијем броју објавио је репортажу о прослави оснивања усташке творевине Независне државе Хрватске 10. априла.

ndh-toni-ebot-australija-cestitka

Прослави организованој 13. априла присуствовало је око 200 хрватских исељеника у Аустралији и бројни политичари
На хрватску прославу у Сиднеју дошао је Крег Кели, посланик аустралијског парламента, који је у име премијера Тонија Ебота свим Хрватима у Аустралији и домовини честитао дан оснивања НДХ.

„У име аустралијског премијера Тонија Ебота који се данас налази у Јапану преносим вам његове честитке и добре жеље поводом славља 10. априла, вама и свим Хрватима Аустралије, а и онима у Хрватској, рекао је Крег Кели окупљеним Хрватицама и Хрватима у хрватском клубу „Сиднеј“.

Подсетимо, марионетска усташка творевина НДХ остаће упамћена као савезница Хитлерове нацистичке Немачке у Другом светском рату на чијој је територији почињен геноцид и неки од најстрашнијих масовних злочина према Србима, Јеврејима и Ромима чији су доказ концентрациони логори од којих је најзлогласнији био Јасеновац.

(ЕПК/Вечерњи лист) – Курир