Пропаганда или како окренути Јевреје и Израел на Русе

russian-israel-flag

Није се дуго чекало на одговор и захтев Вашингтона да Израел треба да подржи „напоре“ Запада у Украјини. Пет дана је прошло како „Вашингтонска администрација врши притисак на Израел, јер је иритира његов неутрални став према ситуацији у Украјини и на Криму, пренео је данас израелски лист Харец“ (1), па пошто је Израел рекао да гледа своја посла и интересе, требало му је, је ли, мало помоћи да се освести. Најбоље да то учине (медијски) потомци Симона Петљуре, јеврејске мајке: “ Сепаратисти из Доњецка имитирају нацисте: од Јевреја се захтева да прођу плаћену „регистрацију“, претећи им запленом имовине“(2), али хорског запомагања није недостајало где год хоћете, само у претраживач укуцајте „Jews+Donetsk“ и уверите се сами.

Чини ми се да видех неки демантчић руских државних медија, сад не могу ни да га нађем, али на петој страници резултата на горњи упит је био сажетак текста из “ The Times of Israel“-а, под насловом (превод) „Проруси из Доњецка поричу да позивају Јевреје да се региструју“(3). Јеврејина који то написа не треба сад звати „Пројеврејином“, човек није крив што и Руси своју крв у Украјини зову „становништвом које говоре руски“, већ хајде да видимо шта каже (превод сажетка):

  Проруси из Доњецка поричу да позивају Јевреје да се региструју

Проруски сепаратисти из Доњецка у источној Украјини негирају било какву умешаност у оптицај флајера којима се Јевреји позивају да се региструју код сепаратиста и плате посебне таксе.Сајт је цитирао неименоване изворе из локалне јеврејске заједнице који су рекли да су флајери покушај да се испровоцира сукоб, свали кривица и изведе напад на сепаратисте.

 

Али. Али шта каже, на пример, „The Jewish Press“ – „Вести о Јеврејима, Израелу и свету“, можете наслутити већ из наслова „Јеврејима из Доњецка у Украјини наређено да се ‘региструју'“(4). Јел треба превести ? Да, али кад прво прочита онај коме је то посао и одговори како треба (Олимпијске игре су прошле, може се). На тај одговор чекамо, биће преведен и објављен.

Александар Јовановић – СРБИ НА ОКУП

Извори:
1. http://serbian.ruvr.ru/news/2014_04_13/Vashingtonska-administracija-vrshi-pritisak-na-Izrael-zbog-stava-o-Ukrajini-7993/
2. https://news.pn/en/public/101879
3. http://www.veooz.com/news/aH5UNJT.html
4. http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/jews-ordered-to-register-in-donetsk-ukraine/2014/04/17/