Какав председник, таква и Скупштина (видео)

milan-korac

Избламирао се сенилни председник током конституисања Скупштине

Београд – Конституисана је Скупштине Србије, али ни тај свечани чин није прошао без бламова и незгода. Погледајте како се председавајући избламирао погрешно изговарајући речи, називе и бројеве током његовог говора.

Када се конституише нова Скупштина, седницом председава најстарији новоизабрани народни посланик. То је данас био Милан Кораћ који долази из Партије уједињених пензионера Србије.

Кораћ је рођен 1929. године, има 85 година и обавља функцију потпредседника ПУПС-а. Он је неколико дана пре самог конституисања новог сазива парламента знао да ће управо он председавати. Имао је довољно времена да се детаљно упозна са текстом који је био у обавези да прочита пред целом Србијом.

Међутим, то га није спречило да направи неколико десетина говорних грешака током конститутивне седнице. Чак је и приликом изговарања реченице “скупштина је конституисана” направио грешку.

Такође, током седнице у позадини се чуо недефинисан звук, како се чини, падања неког предмета на под, који је скренуо пажњу како посланика, тако и председавајућег.

Направили смо компилацију свих његових грешака.

Телепромтер.рс