На Западу виде да њихови медији демонизују Русију (ВИДЕО)

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Многи европски медији, следећи познате политичаре, експерте и новинаре, извештавају о резултатима истраживања јавног мнења, поразним по Украјину, САД и Европску унију. Изгледа да упркос моћној и, може се рећи, жестокој пропаганди, многи Европљани сматрају да је критика Русије неадекватна. Штавише, верују да су акције властитих администрација (којима, за разлику од руског лидера, пада рејтинг) погрешне, кратковиде и уистину опасне.

Анкета коју је “Инденпендент” спровео по отпочињању “југоисточне и кримске кризе” је показала да већина читалаца верује да је политички фаворит света Владимир Путин, док су Обама и Меркелова добили само 2 % и 4 % позитивних гласова. И то долази после признања “Форбс”-а да је Владимир Путин најутицајнији политичар у свету и да је, према “Тајм”-у, личност године.

Бивши амерички амбасадор у Совјетском Савезу, Џек Метлок, један учесник “Прашког пролећа”, бивши чешки председник Клаус, и један од најбољих светских трговаца у друштву с познатим страним новинарима и представницима великих центара политичких наука – сви верују да Русија предузима апсолутно исправне поступке током украјинске кризе, док је позиција САД само лицемерна и недопустива.

Светски познати Вол стрит журнал је објавио податке добијене од водећих “трустова мозгова”. Они показују да образовани млади људи у Немачкој верују да њихова земља не би требало да подржи НАТО. Немачка, сматрају , треба да заузме барем неутралан положај између Русије и Запада. Истраживање такође показује да Немци не подржавају економске санкције против Русије. Поврх свега, многи Немци су спремни да признају руску анексију Крима, пише Вол стрит журнал.

Становници Велике Британије, који су учествовали у масовној анкети Ситизен ТВ (Citizen.TV), признали су да британски и светски медији демонизују Русију. Поред тога, они медијима замерају на пристрасном извештавању и давању једностраних информација о догађајима у Украјини.

“Испитаници су показали критички став према вестима о украјинској кризи. Медији приказују Русију као “bad guy”. Неки су забринути што су западне владе подржавале демонстранте који су збацили законито изабрану владу. Нико није оптужио Владимира Путина, Русију или становнике Крима за немире широм Украјине”, рекао је Цери Дингл, директор ВОРЛДбајтс-а. Он је додао да коментари већине испитаника треба да постиде већину западних извора вести, због производње материјала који само треба да оптужују и осуђују Русију.

За разлику од светских лидера, који настављају да практикују критику и прете Русији санкцијама, многе европске компаније (укључујући Бритиш ојл, нафтног и гасног гиганта ), кажу да ће радити са Руском Федерацијом и да не брину много због санкција, које би ионако проузроковале много више штете Европској унији, него Русији.

Видео: Европа ће умрети без Русије

Извор: http://english.pravda.ru/russia/politics/16-04-2014/127385-russia_west_demonize-0/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп