Откривено складиште оружја Десног сектора у Одеси

складиште одеса

ОДЕСА, 16. априла / Итар-Тасс /. Депо оружја у власништву радикалне ултранационалистичке организације Десни сектор је откривен у среду у југозападном украјинском граду Одеси, јавили су локални медији.

Депо је садржао муницију, хладно оружје, бејзбол палице, молотовљеве коктеле, петарде и другу муницију.

Открили су га представници одеских Козака, који помажу органима за спровођење закона у осигуравању реда на улицама. Козаци су позвали полицију. Одељење у Одеси украјинског Министарства унутрашњих послова је потврдило извештај о налазу, али није дало никакве детаље.

Раније су присталице кијевске власти прогласиле „пуну борбену узбуну“ у ​​вези са „нападом на град“, наводно у припреми.

Атмосфера опсаде  допуњена је противтенковским јежевима за спречавање оклопних возила на плажама у близини Одесе, а граничари су ископали ровове око граничних пунктова на обали.

Локално одељење Министарства унутрашњих послова Украјине је објавило да волонтери могу да се пријаве у специјалне полицијске јединице под називом Олуја које ће бити формиране од присталица власти Кијева. Волонтери, заједно са полицијом, своје пунктове на путевима око града постављају од уторка.

Извор: http://en.itar-tass.com/world/728285
Превео:Александар Јовановић – Срби на окуп