Колективне оставке председника Србије, чланова владе и свих посланика

tomislav nikolicГосподин

Томислав НИКОЛИЋ председник Републике

Андрићев венац бр. 1, 11000 Београд

Препорученом поштом с повратницом и преко интернета: predstavkegradjana@predsednik.rs

Доставља се преко интернета:

ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

у Републици Србији и ван ње

ПОЛИТИЧКИМ СТРАНКАМА/ПАРТИЈАМА/ПОКРЕТИМА

СРЕДСТВИМА ЈАВНОГ ОБАВЕШТАВАЊА

Ваша екселенцијо председниче Републике поштовани господине Томиславе НИКОЛИЋУ,

Предмет: Ваша оставка и оставке свих народних посланика и чланова Владе да би се расписали и спровели поштени, равноправни, слободни општи нови избори по Уставу и закону, а да би власт поштовала народ, државу, Устав и закон

Слободан сам (Члана 56 Устава) да Вам поднесем, и да замолим Ваш јавни одговор на

ПРЕДЛОГ

да тражите од Народне скупштине Републике Србије и од Владе Републике Србије да поднесу колективне оставке и да Ви својом оставком дате пример њима.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Ваша председничка заклетва (4. пасус Члана 114 Устава) Вас обавезује да штитите Устав и закон и чини Вас меродавним да покренете поступак у том смислу.

Устав Републике Србије јасно и недвосмислено утврђује, обавезује и захтева, или дозвољава, следеће:

Сувереност потиче од грађана који је врше референдумом, народном иницијативом и преко својих слободно изабраних представника.

Ниједан државни орган, политичка организација, група или појединац не може присвојити сувереност од грађана, нити успоставити власт мимо слободно изражене воље грађана.

Члан 2 Устава

Владавина права је основна претпоставка Устава и почива на неотуђивим људским правима.

Владавина права се остварује слободним и непосредним изборима, уставним јемствима људских и мањинских права, поделом власти, независном судском влашћу и повиновањем власти Уставу и закону.

Члан 3 Устава

Људско достојанство је неприкосновено и сви су дужни да га поштују и штите.

Свако има право на слободан развој личности, ако тиме не крши права других зајемчена Уставом.

Члан 23 Устава

Физички и психички интегритет је неповредив.

Нико не може бити изложен мучењу, нечовечном или понижавајућем поступању или кажњавању, нити подвргнут медицнинским или научним огледима без свог слободног датог пристанка.

Члан 25 Устава

Јемчи се слобода мишљења и изражавања, као и слобода да се говором, писањем, сликом или на други начин траже, примају и шире обавеште ња и идеје.

Слобода изражавања може се законом ограничити, ако је то неопходно ради заштите права и угледа других, чувања ауторитета и непристрасности суда и заштите јавног здравља, морала демократског друштва и националне безбед-ности Републике Србије.

Члан 46 Устава

Свако има право да слободно одлучи о закључењу и раскидању брака.

Брак се закључује на основу слободно датог пристанка мушкарца и жене пред државним органом.

1. и 2. став Члана 62 Устава

Сако има право да слободно одлучи о рађању деце.

Република Србија подстиче родитеље да се одлуче на рађање деце и помаже им у томе.

Члан 63 Устава

Породица, мајка, самохрани родитељ и дете у Републици Србији уживају посеб-ну заштиту, у складу са законом.

1. став Члана 66 Устава

Јуче је у „Центру за деконтаминацију културе“ у Београду отворена изложба. На њој су изложене слике аутора које приказују Богородицу Марију и Исуса Христоса као хомосексуалце.

Богородица Марија и Исус Христос су симболи чистоте душе, девичанства, духовности ослобођене полне острашћености.

Хомосексулани покрет је заснован на задовољавању полних страсти сексуалним односом с лицем истог пола. То је супротно својствима Богородице Марије и Исуса Христоса. Њихово приказивање као хомосексуалаца је свесно и намерно унижавање њихових ликова. То је јавно спрдање са свим људима који поштују Богородицу Марију и Исуса Христа. То је и саркастично подругивање не само православним хришћанима, већ и свим хришћанима. То је настојање да се униште и вера и морал народа.

Хомосексуални покрет експлоатише демократске и људске слободе да би под тим видом и изговором промовисао, пропагирао и популарисао хомосексуалност. Посебно код младих.

Познато ми је да у северној Америци постоје универзитети који у својим огласима истичу да су хомосексуалци добродошли. То је давање предности опредељењу за начин како да се задовољавају полне потребе. То показује не само активност већ и ефикасност деловања хомосексуалног покрета и један од начина његовог ширења.

Таквим његовим ширењем би дошло човечанство до генерације у којој би сви били хомосексуалци. То би била последња генерација људског рода.

Хомосексуализам је појава која је против развоја људског рода. Таква појава не сме да се пропагира, популарише, да се шири међу омладину. Она повређује права и слободу човека који жели да живи слободно, да створи своју породицу и да у њој одгаја своју децу. Хомосексуалци, осећајући природну потребу за децом, хоће да усвајају и одгајају децу у свом духу. То представља посебне опасности: педофилију и трговину децом.

Далеко највећи део држављана Републике Србије је посвећен очувању породице и одгоју своје деце.

Ваша екселенцијо председниче Републике, поштовани господине Томиславе НИКОЛИЋУ, све напред цитиране одредбе Устава показују да је јавно пропагирање и популарисање хомосексуализма, у оквиру чега је и јуче отворена изложба у „Центру за деконтаминацију културе“, супротно Уставу и националним, духовним и моралним вредностима држављана Републике Србије. Покрет за живот Србије ДВЕРИ Вам се, као и осталим државним органима, обраћао молбом за заштиту и за заустављање ширења тог покрета те и за неотварање те изложбе. Оглушавањем о ту молбу, тј. допуштањем да се одржи та изложба, Ви, као и Народна скупштина и Влада, сте постали саучесник у деловању супротно Уставу, супротно народном опредељењу и његовим моралним, духовним и националним вредностима.

Ваше оставке ће да омогуће држављанима Србије да покажу да ли подржавају ваше ставове вашим поновним избором, или да ли их не прихватају што ће да искажу избором нових људи за врховне државне функције, на врховне државне положаје. То је за добробит све наше деце, унучади и потомства, укључујући Ваше лично и моје, такође.

Политика је начин управљања државе и друштва. Она може да буде прихватљива, добра, веома добра, одлична, или неприхватљива, лоша, веома лоша, ужасна. За шта се опредељујете, за коју сте способни и кадри? То ће да покаже Ваш став и однос према овом предлогу.

С поштовањем,

Београд, четвртак, 4. октобар, 2012. године. Др Љубомир Т. Грујић

Џона Кенедија 31/15

11070 Београд