Бивши директор ЦИА-е дигитализује Србију

iptv

Први човек америчке компаније ККР Давид Петраеус каже да је та компанија заинтересована да Београд претвори у центар за дигитализацију у региону, као и да су услови за инвестиције у Србију веома повољни.

Петраеус је после састанка са вицепремијером Александром Вучићем казао да су инвестициони услови веома повољни, али да има простора за њихово побољшање, нагласивши заинтересованост ККР да увећа своје инвестиције и да у том смислу Београд претвори у регионални центар за дигитализацију.

Он је додао да ова компанија жели да буде партнер Србији и помогне у унапређењу прилива инвестиција и допринесе економском развоју земље.

Тема састанка, којем је присуствовао и амбасадор САД Мицхаел Кирбy, било је привлачење страних инвестиција у Србију, саопштено је из Владе Србије.

Србија је отворена за нове инвестиције и створиће још повољнију инвестициону климу, поручио је Вучић, додајући да је ККР добродошао у Србију и да ће њихово присуство представљати добар пример за остале инвеститоре.

Компанија ККР је половином октобра 2013. преузела СББ/Телемах групу од компаније Мид Еуропа Партнерс за око милијарду евра. То је прва директна инвестиција компаније ККР у Југоисточној Европи.

Дејвид Петраеус је иначе бивши директор ЦИА, који је на њеном челу био од септембра 2011. до новембра 2012. године.

Извор: Б92, РТС / Танјуг