Масакр: Украјинска војска побила све проруске присталице на контролном пункту!

donjeck punkt

Кијев – Најмање 10 људи „уништено“ је на једном контролном пункту које су присталице федерализације Украјине подигле у области Доњецка, изјавила је посланица украјинске Отаџбинске партије Лесја Оробец, јављају украјинске новинске агенције.

 

 

Александар Турчинов, председник Украјине, изјавио је да је на северу области Доњецк започела антитерористичка акција.

Побијене су присталице федерализације Украјине, а одред смрти који их је побио је одан властима у Кијеву, али не зна се да ли су војници или цивили.

„Постоје различити људи, који нису спремни да се ставе под Путинову руку и показују отпор, у неким случајевима и оружани. Најмање 10 сепаратиста данас је уништено. То су потврдила три извора.“

„Три непозната човека дошла су пред контролни пункт и аутоматским пушкама побила све сепаратисте из, па су наставили у поход по Доњецку“, написала је Лесја Оробец, иначе посланица партије Јулије Тимошенко, на свом Фејсбук профилу.

Лесја Оробец је ситуацију у Доњецку описала као јако лошу јер је готово целокупна локална полиција пришла федералистима.

„Ако се у току дана не промени таква ситуација – украјински граничари и војска неће моћи да одбију фронтални напад руских трупа на граници„, тврди Оробецова.

Танјуг / Бета / Вестинет.рс