Вулину и данас забрањен улазак на КиМ и гостовање на РТК2

aleksandar-vulin-kps

БЕОГРАД – Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да министру без портфеља задуженом за КиМ Александру Вулину, приштинске власти нису ни данас одобриле улазак на Космет и позвала међународну заједницу да коначно предузму све што је у њиховој надлежности како би Вулин несметано могао да посећује Покрајину.

Вулин је данас на позив руководства РТК 2, телевизијског канала на српском и језицима мањина, требало да посети КиМ и у редакцији у Приштини да интервју поводом годишњице Бриселског споразума.
„Негативна одлука Пришитне не доприноси ни примени Бриселског споразума, ни међусобном поверењу, а ни кључној нормализацији односа Београда и Пришине, на којој Влада Србије, а и сам министар раде“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ позвала је представнике међународне заједнице, не само да осуде одлуку о забрани доласка Вулина на КиМ, већ и да коначно предузму све што је у њиховој надлежности како би он несметано могао да посећује Покрајину.

Разлог за гостовање министра на РТК 2, осим годишњица Бриселског споразума, потписаног 19. априла 2013. године била је и честитка, коју је министар Вулин желео да упути Србима на Космету, поводом предстојећег Васкрса.

Пришитна је и јуче одбила захтев министра Вулина да отпутује у дводневну посету Покрајини, обиђе села Доња Будрига код Гњилана и Рајановце у општни Косовска Каменциа и двема српким породицама уручи помоћ, поводом ускршњих празника.

Танјуг