Апел за помоћ Марији Дашић

Marija Dasic KlinaДевојчица Марија Дашић, из повратничког села Рудице код Клине, већ скоро месец дана не иде у школу у Осојане због неодговорности директора основне школе у Осојану. Проблем је настао, како кажу њени родитељи, када је возач који вози децу из тог села одлучио да штрајкује и да тако вози само своју децу у школу у Осојану и да на тај начин заобилази ову једину девојчицу у селу која је остала без превоза до школе. Њени родитељи су били код директора школе у Осојану и позвали га да реши проблем са возачем који штрајкује, како сазнајем зато што је мало плаћен и што вози своју децу и Марију од села Рудице до школе у Осојану.

Марија је само један дан била у школи у овом месецу. Сад би требала да иде у пети разред и овај изостанак из школе тешко ће јој пасти због наставе коју је пропустила. Такође јој је тешко и психички да поднесе како њене другарице из села иду свако јутро са својим оцем у школу, а она остаје кући са родитељима. Такође и њеним родитељима је тешко што она једина мора да остаје без превоза до школе. Ова породица живи веома тешко и није у могућности да сами обезбеде превоз Марији до школе. Сва друга деца у општини Клина имају обезбеђен превоз до школе, једино Марија мора да остаје кући због нечије неодговорности и безосећајности. Њени родитељи су ме замолили да за овај случај обавестим све који јој могу помоћи и који могу утицати на одговорне тамо у Београду, на министарство просвете које вероватно не зна за овај случај. Маријини родитељи су упућени од стране директора основне школе у Осојану да замоле њиховог комшију и возача који је возио Марију до школе да поново вози Марију до школе и да је више не оставља саму у селу, тако да директор ове школе избегава одговорност за њу. На крају крајева трпи само Марија.

Овим путем желимо да апелујемо на све надлежнe институције да проблем мале Марије Дашић реше. превоз обезбеде и да Марија настави своје редовно школовање.

 Срби из Метохије