Мигранти траже да служе руску војску да се супротставе „агресивном притиску Запада“

migranti vojska

Јавна организација тражи од руских власти да имигрантима дозволи војну службу, рекавши да само јединство и заједнички труд могу бити ефикасна одбрана од страних претњи.

„Милиони миграната који тренутно живе на територији Русије, укључујући и бивше грађане СССР-а, спремни су да служе у оружаним снагама и учествују у одбрани Руске Федерације“, наводи се у јавном обраћању Федерације миграната Русије – организације која представља интересе страних држављана , углавном радних имиграната.

Аутори писма, како их цитира Интерфакс, истичу да је федерација забринута због  „агресивног притиска Запада на међународну заједницу, кроз јачање своје доминације у целом свету“.

„Ми не можемо остати неми посматрачи онога што се дешава око нас. Дошло је време за окупљање и јединство, за заједнички напор народа који живе у Русији, без икаквих идеолошких подела, без обзира на етничку припадност и веру. Само јединство свих народа света може да нас заштити“, наводи се у поруци коју је потписао шеф федерације, Мухамед Амин Мађумдер.

Руски званичници нису одмах коментарисали поруку.

Русија дозвољава службу страним грађанима у својим војним снагама, по уговору и под условима, укључујући полагање руског језика и тестова физичке спремности.

Према подацима Федералне миграционе службе, садашњи број запослених странаца у Русији је око 10,6 милиона. Већина њих ради на црно – државна квота за стране раднике у 2014 години је била 1,6 милиона људи, а неколико хиљада више „ради приватно под патентом“ (worked privately under patents).

Извор: http://rt.com/politics/russian-immigrants-military-service-360/
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп