У отаџбини папе Фрање Римокатоличка „црква“ почела да крштава децу из истополних „бракова“ (фото)

krstenje lezbejke

Римокатолици су по ко зна који пут доказали да њихова такозвана „црква“ није ништа друго до театрализованo псеудохришћанство. Уместо да разобличавају содомски грех и објашњавају пастви шта се догодило с старозаветним градовима, када Господ „.. Содом и Гомор сажеже и развали и осуди, и постави углед безбожницима који би постали“ (2.Петр.2,6), „свештеници“ паписти почели су да „крштавају“ децу рођену од стране полних изопаченика, који живе у легализованим „браковима“.

Тако је недавно у римокатоличкој катедрали у Аргентини обављено прво „крштење“ детета једног лезбејског пара. Подсећамо да је пре извесног времена папа Фрањо недвосмислено ставио до знања да сва деца могу бити „крштена“ у Римокатоличкој „цркви“, без обзира на сексуалну орјентацију њихових родитеља.

Карина Вужевуељ, која је била у улози „мужа“, и Соледад Ортиз су у јанауру 2014. године помоћу ЕКО процедуре донеле на свет девојчицу, чије је крштење обављено недавно. У улози „кума“ детета била је председница Аргентине Кристина Фернандес де Киршнер. Међутим, пошто се шефица државе није могла лично појавити на церемонији, њу је замењивала морски ађутант Клаудија Феночио.

 krstenje lezbejke1
 Фото: DIEGO LIMA/AFP/Getty Images / nydailynews.com

Поменуте изопаченице не намеравају да се зауставе на постигнутом. Ортиз је изјавила новинарима: „Сада очекујемо и црквено венчање и ми ћемо се борити за то“, саопштила је Mercopress.

 krstenje lezbejke2
 Фото: DIEGO LIMA/AFP/Getty Images / nydailynews.com

Истополни бракови у Аргентини су легализовани  2010. године. У то време садашњи папа Фрањо је био надбискуп Буенос Ајреса и иступао је против венчања содомита у цркви. Он је своје ставове сада знатно омекшао. Прошлог лета је изјавио новинарима: „Ко сам ја да судим хомосексуалцима?“ А два месеца касније, у септембру 2013. године, папа је рекао да црква има право да износи своје мишљење, али не и да се „меша духовно“ у живот гејева и лезбејки.

 krstenje lezbejke3
Фото: DIEGO LIMA/AFP/Getty Images / nydailynews.com

По материјалу са „Информ-религија.ру“

Борба за веру