Вулину Приштина поново забранила посету Косову

izdajnik vulin i siptarska policija

БЕОГРАД – Канцеларија за Косово и Метохију осудила је данас одлуку приштинских власти да други пут за месец дана министру без портфеља Александру Вулину не одобре дводневну посету селу Доња Будрига у општини Гњилане и Рајановце, код Косовске Каменице.

Канцеларија је позвала међународну заједницу да осуди забрану доласка министра Вулина на Косово и Метохију и предузме све што је у њеној надлежности да се то више не понови.

Вулин је у Доњој Будриги требало да, пред Ускрс, посети породицу чија је беба 1.000. дете рођено у 2013. години и однесе им комплетну беби опрему, наводи се у саопштењу Канцеларије. У селу Рајановце министар Вулин је требало да Чаславу Јефтићу уручи краву и козу са јарићима, као и сточну храну. Јефтићу су недавно украли козу са јарићима, која је била све што је та породица имала, подсећају из Канцеларије.

Како се истиче у саопштењу, посета министра Вулина је имала за циљ да у две породице однесе помоћ и искаже своју и бригу државе Србије за српски народ и сваког појединца у Покрајини.

Танјуг