Потписан план војне сарадње Србије и Хрватске

oluja 1

Београд — План билатералане војне сарадње министарстава одбране Србије и Хрватске за 2014. годину потписан је данас у Београду.

Тај документ су потписали заступник начелника Управе Министарстава одбране за међународну војну сарадњу пуковник Милан Коњиковац и изасланика одбране Хрватске Иван Јушић.

Сарадња се претежно одвија „кроз размену искустава у трансформацији оружаних снага, досадашњег учешћа у мултинационалним операцијама, у областима АБХО и логистике, као и у домену буџетирања“, навело је српско рерсорно министарство на свом сајту.

hrvatski vojnik u oluji maltretira srpsku staricu
Хрватски војник малтретира српску старицу током скције олуја

Изражено је задовољство због успостављеног континуитета посета високог нивоа, „као и планова за извршење заједничких вежби у циљу унапређења оперативних и функционалних способности оружаних снага“.

Коњиковац је пренео заинтересованост Министарства одбране Србије за унапређење војнообразовне и војномедицинске сарадње.

Јушић је пренео спремност Хрватске да пружи подршку Србији у процесу европских интеграција, преношењем искустава у погледу активности везаних за војну сарадњу са ЕУ.

Танјуг – Срби на окуп