Евентуални референдум „Европа или Косово“

Evropa KosovoКако многи медији у Србији најављују изгледа да је у Србији могуће и оно што би требало да буде немогуће, а то је да држава Србија распише референдум по питању које дефинише сам Устав Р.Србије. У Уставу Р.Србије јасно и недвосмислено пише да је Косово и Метохија саставни део Србије и ту не би требало да буде дилеме, сем за политичаре који се налазе на власти. Како би скинули одговорност коју су прихватили када су изабрани на власт, а како би себе оправдали пред западним менторима и донаторима и изгледа ми и опрали руке пред србским народом, власт (по писању великих медија у Србији) жели да распише референдум мимо устава. Какав апсурд!

Расписивати референдум да ли грађани Србије желе у ЕУ и ако желе да морају да се одрекну Косова и Метохије, мислим да је равно колективној шизофренији. Одрицати се своје државне и духовне колевке – Косова и Метохије и сањати о некој светлој будућности у друштву непријатеља србског народа, само показује колико смо као народ и морално и духовно и на крају и људски пали.

Када бисте питали било ког Србина који је страдао за Косово и Метохију од Косовског боја па до данас, како би он гласао на таквом евентуалном референдуму, замислите шта би он одговорио. Када бисте питали неког Србина коме су на живо шиптарски терористи вадили срце, бубреге или јетру, замислите како би он одговорио. Да ли ми имамо право да оловком заокружимо оно зашта је неко живео и на крају зашта је и живот свој положио? Зар не би требало да питамо и њих? А њихов одговор је јасан и они су уместо одговора за Косово дали свој живот.

Ето тако то раде праве Срби, а шта ћемо урадити ми данашњи Срби? Да ли ћемо као народ дозволити овакву срамоту и заиста допустити да се такав референдум на крају организује и одржи. Ако нешто тако и прође, онда мислим да свесним, евентуалним референдумским одрицањем од Косова и Метохије ми Срби као и многи народи кроз историју рода људског сићи ћемо са светске сцене народа.

Уредништво „Срби на окуп“

Овде се налази линк ка овом тексту на сајту гласа русије Евентуални референдум „Европа или Косово“