Викторија Нуланд оптужила Москву да стоји иза заузимања државних објеката у Харкову, Доњецку и Луганску

Victoria_Nuland

07.45 – Викторија Нуланд, заменик државног секретара Конгреса САД, изјавила је да заузимање државних објеката у Харкову, Доњецку, Луганску, Вашингтон види као дешавања под вођством Москве.

„Ови инциденти садрже оркестрирану кампању сепаратизма и саботаже украјинске државности која се дешава уз помоћ руских безбедносних служби“, навела је она, преноси Униан.

Како би се разрешила тренутна криза, Нуландова предлаже финансијску помоћ Украјини од стране ММФ, САД и европских партнера са истовременим притиском на Русију да се започну преговори и јачањем борбене способности НАТО партнера у региону.

07.09 – Александар Јанукович, син Виктора Јануковича, свргнутог председника Украјине, и Сергеј Курченко, банкар и медијски могул, покушавају да одмрзну своја средства у Европи која су им блокирана санкцијама Савета Европе 5. марта.

07.03 – Према процени ватрогасаца, пожар који је захватио просторије комунистичке партије у Кијеву највероватније је подметнут. На овај закључак наводи чињеница да се ватра истовремено појавила на три места, јавља Униан.

Курир