Седамдесет ухапшених федералиста у Харкову

harkov hapsenja

ОПЕРАЦИЈУ ИЗВЕЛЕ СПЕЦИЈАЛНЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ИЗ ЗАПАДНИХ РУСОФОБСКИХ РЕГИОНА УКРАЈИНЕ

  • Трећина харковских милиционера биће отпуштена због „саботирања операције“ и зато што се нису држали као „патриоти Украјине“

КИЈЕВСКИ пучисти – како се и очекивало – прешли су у контранапад.

У Харкову – великом руском граду на североистоку земље – извела је ноћну операцију у којој су главну улогу одиграле специјалне полицијске јединице из западних русофобских региона Украјине – „Беркут“ из Лавовске области и „Јагуар“ из Винице.

У згради администрације области, коју су држале присталице новопроглашене Харковске Народне Републике – добро наоружани специјалци похапсили су 70 ненаоружаних присталица федерализације Украјине.

Операцијом је непосредно руководио пучистички дв министра унуташњих послова Арсен Аваков који је потом открио да су сви ухапшени пребачени у притворе изван Харсковске области (у Кијев и Полтаву).

Аваков је нагласио да приликом „чишћења“ зграде обласне администрације од антимајдановаца није било употребе ватреног оружја.

Истовремено је открио: да је незадовољан држањем доброг дела харковске милиције. Најавио је да ће сваки трећи бити отпуштен, због – како је рекао – „саботирања операције“ и зато што се нису држали као „патриоти Украјине“.

Факти