НВО траже Министарство за људска права

Nataša-Kandić-Sonja-Biserko

Београд – Установљавање таквог ресора, водећи рачуна о економичности и рационалности рада, допринело би ефикаснијем раду јавне управе у вези са остваривањем, заштитом и праћењем људских права, навеле су организације у саопштењу.

Иначе, на иницијативном састанку за оснивање Мреже за интеркултуралност, шест невладиних организација је истакло да постоји потреба за темељним друштвеним променама које би допринеле суштинској грађанској равноправности, приступу људским правима без искључивања по било ком основу, афирмацији дијалога, социјалној правди и друштвеној кохезији.

У тим организацијама су уверени да су остваривање и заштита људских права, посебно права на рад, образовање, здравље, на признавање идентитета и слободно испољавање индивидуалних својстава и опредељења, од суштинског значаја за развој друштва.

Међу невладиним организацијама су Центар за истраживање етницитета Београд, Центар за Регионализам Нови Сад, Центар за развој цивилног друштва Зрењанин, Агенда Београд, Културни центар ДамаД Нови Пазар и Центар за демократију, људска права и регионалну сарадњу Београд, наведено је у саопштењу.

РТС