ЈАКИМЕНКО: Агенти CIA помажу СБУ у гушењу протеста на истоку Украјине

циа украјина

ДРЖАВНА БЕЗБЕДНОСТ УКРАЈИНА У ЛУГАНСКОЈ ОБЛАСТИ ПОХАПСИЛА 15-ЧЛАНУ „ДИВЕРЗАНТСКУ ГРУПУ“

  • Кијев тврди да је од чланова групе одузетно и 300 аутомата и да је планирала да већ 10. априла насилно преузме власт у Луганској области
  • ФАКТИ: Александар Јакименко је до пуча био нa челу СБУ  и сигурно зна шта говори. Независно од тога, намеће се питање: откад то „диверзантске групе“ преузимају власт у целим областима (неке) државе?!

ДРЖАВНА безбедност Украјине, која је такође под контролом ЕУ-пучиста, објавила је да је у Луганској области, у којој огромну већину становништва чине Руси, похапсила 15 чланова „диверзантске групе која је планирала заузимање власти у региону“.

У Кијеву је такође објављено: да је од чланова групе наводно одузето 300 аутомата, велика количина граната, пет пиштоља, велика количина хладног оружја и једна противтенковска базука.

Основна тврдња је ипак: да је група планирала да већ 10. априла насилно преузме власт у Луганској области.

Основне тачке оптужнице против чланова групе су: „спремање диверзије“ и „државна издаја“.

Служба безбедности Украјина наконадно је сопштила да наставља са хапшењима у Луганску и околних седам општина.

Донедавни шеф те службе, Александар Јакименко, изјавио је да се ради о широј операцији уз учешће агената CIA који помажу СБУ  да „угуши потенцијал протсета у источним областима Украјине“.

Према његовим речима, Американци за једно са оперативним групама СБУ – поред осталог – „посећују“ кључне људе источних области и све оне који имају утицај на политичку ситуацију.

Јакименко није открио како те „посете“ изгледају и како се реално завршавају.

Факти