Мур: Ситуација са повратком Срба на КиМ се побољшава

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Приштина — Директор Канцеларије Стејт департмента за јужну и централну Европу Џонатан Мур изјавио је да услови на Косову још нису савршени, али се види да се побољшање.

„Услови још нису савршени, али може да се види и са новим ткзв. градоначелницима на Косову да се ситуација побољшава“, рекао је Мур агенцији Бета у Приштини.

Он је то рекао на питања шта ће Влада САД урадити да се расељени Срби врате на Косово и да им се врати одузета имовина.

Мур је додао да је Влада САД у контакту са сви политичким лидерима и да на Косову има пуно резултата дијалога у Бриселу и да се ти резултати виде и на Косову и у Србији.

Он је додао да „сваки дан има све више напретка“ и да САД има дипломатску улогу да пружи подршку свима на Косову.

Мур и шеф канцеларије САД на Косову Трејси Џејкобсон састали су се данас у Приштини са ткзв. замеником премијера Косова Слободаном Петровићем и ткзв. министром за повратак Далибором Јевтићем.

Бета – Срби на окуп