Хронологија догађаја на данашњи дан на северу КиМ

Zupce blokada13:48 – НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА ОКУПИРАНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Општина Зубин Поток, барикада Зупче – пре пола сата Срби су зауставили џип ЕУЛЕКС-а који се кретао без пратње. Тренутно је на Зупчу, на барикади присутна колона од 10-15 возила КФОР-а са војницима наоружаним и опремљеним за разбијање демонстрација. Срби су их блокирали… Пратимо дешавања!

14:13 – Страница Срби на окуп,обавештава све који прате њен рад,да ћемо детаљније извештаје у вези актуелних дешавања на барикади Зупче у општини Зубин Поток на Косову и Метохији дати за наредних пола сата.

14:37 – НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: Пре пола сата окупатор је ЗАУЗЕО БАРИКАДУ ЗУПЧЕ! Јаке снаге КФОР-а – Италијански војници су, под пуном ратном опремом дошли до Срба на барикади (било је око 15 момака) и са упереним пушкама су им рекли „ви сте храбри, дошли смо да се бијемо“, а сво време спремни да пуцају. Када су Срби видели да не могу ништа да ураде повукли су се а они су им рекли, цитирамо „шта бежите ми смо добили рат шта хоћете сад?“ Срби су се повукли, а Италијани су „бравурозно“ заузели барикаду која је већ више од годину дана „само српска“.

Јаке снаге КФОР-а су пресекле пут Србима и према Митровици и према Зубином Потоку, тако да су Срби који су ту у мишоловци и без могућности да им се помогне. Такође, у Кошутову су јаке снаге РОСУ-а.

Два младића Србина која су ту случајно наишла су пробали да прођу и одмах СУ УХАПШЕНИ, спаковани у марице и одвежени. Зову се ВЛАДАН ГАНИЋ и ДЕЈАН РАКИЋ.

Пратимо и даље ову изузетно драматичну ситуацију, а очекујемо и фотографије мада се мобилна телефонија омета…

14:52 – МОЛИМО СВЕ КОЈИ СУ У ПРИЛИЦИ ДА ПРОБАЈУ ДА ДОЂУ ДО СРБА КОЈИ СУ ПОРЕД БАРИКАДЕ У ЗУПЧУ, да, макар буду са њима.

Објављиваћемо фотографије како их добијамо јер је изузетно отежана комуникација са севером КиМ-а!

15:01НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Војници ШПАНСКОГ контигента КФОР-а су блокирали пут према Зубином Потоку са стране Косовске Митровице. На барикади Јагњеница се налазе водени топ и велики број возила КФОР-а као и војника под пуном ратном опремом…

15:42Општина Зубин Поток, Зупче: У шуми изнад и око Зупча се налази велики број италијанских војника КФОР-а који помно двогледима прате дешавања на Зупчу. Војници КФОР-а покушавају да изазову оружани инцидент, али Срби су смирени и не реагују на провокације!

15:55ЗУПЧЕ: У знак протеста један Србин на Зупчу је скинуо панталоне и своју голу позадину окренуо ка окупаторима… То је насмејало присутне Србе!

16:24Како нам јављају дописници са терена тренутно је мирно у Зупчу, окупљени Срби су на стотинак метара северно од барикаде коју су заузели окупаторски војници Италијанског КФОР-а…

17:13Како нам јављају дописници са терена тренутно је мирно у Зупчу, окупљени Срби су на стотинак метара северно од барикаде коју су заузели окупаторски војници Италијанског КФОР-а…

17:18 – Клисура између Зупча и Зубиног Потока, не дају окупатори народу српском ни да дођу ни да оду…

18:15НАЈНОВИЈА ВЕСТ, Зубин Поток: Добијамо дојаву да се нешто дешава у клисури према Зубином Потоку, некаква гужва… Проверавамо, али мобилна телефонија се омета!

18:19КЛИСУРА ИЗМЕЂУ ЗУПЧА И ЗУБИНОГ ПОТОКА: Да, било је гурања, два италијанска бова су успела да прођу а онда је народ скочио и физички онемогућио њихов даљи пролазак. Народ је успео да одгура Италијане и онемогући им даљи продор!

20:14 – Окупатори седе на српској барикади Зупче и, што би рекао наш брат из Зубиног Потока, раде наш посао…

20:21ПОСЛЕДЊА ВЕСТ СА КиМ-а
Најновија вест из Зупча, Зубин Поток: Вест са терена од Срба који су поред барикаде Зупче, иако знамо да се многима неће свидети али је, нажалост, тачна – Од општинских структура добили су препоруку да напусте потпуно барикаду Зупче и повуку се у Зубин Поток. Они седе мирно поред барикаде, надљудским напорима задржавају непријатеља, а сада им се предлаже да оду у град. Ово је на помолу још једна издаја, зато молимо председника општине да дође до бранилаца барикаде и сам им каже шта треба да раде. Данас их нису јавно подржали… Зовемо врх општине да дође на Зупче и окупљеним Србима каже шта да ли су уз њих или их издају! Неименован, али поуздан извор!!!

Пратите нас и даље ћемо вас извештавати о најновијим догађајима на северу КиМ

Инфо служба „СРБИНАОКУП“/Фејсбук страница“СРБИНАОКУП“