Слао Србе у патролу па пуцао на њих?

oliver-kuzmanovic

Напад на трочлану патролу Косовске пограничне полиције код Зубиног Потока, тешко рањавање Оливера Кузмановића и лакше повреде Живка Ивковића и Радојке Милић били су повод да се огласи ткзв. министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи. Он је за тај напад оптужио – криминалце.

– Полиција која обавља дужност на прелазима на северу Косова постала је препрека за организовани криминал, па је зато и била мета напада – истакао је Реџепи на седници ткзв. Одбора за безбедност Скупштине Косова.

Срби у Зубином Потоку који је најжешће на мети „Реџепијевих специјалаца“, не споре да има шверцера, па и организованих криминалних група, али наглашавају да из пуцњава и напада на полицајце стоје Албанци које шаље и штити управо Реџепи. Они имају за циљ да ојачају бројност КПС-а и Пограничне полиције како би, након потписа Бриселског споразума, и овај део Косова ставили под контролу државе Косово.

– Послали у патролу Србе, а онда су пуцали у њих, напад ће им бити повод да оптуже Србе за криминал, ојачају снаге у Ибарском Колашину и ослабе сваки отпор Срба. Општина Зубин Поток има стратешки значај за ткзв. Владу Хашима Тачија (трафо-станица „Валач“, језеро, брана и хидроцентрала Газиводе) и због тога се већина напада на полицију догађа управо на овом делу. Провокације ће тек уследити, јер су у Приштини свесни да неће лако сломити и ставити под контролу Србе у Зубином Потоку и околини који су и у време барикада и већој НАТО-сили пружали одлучан отпор – каже за „Вести“ Србин из Зубиног Потока.

Д. Н. Петровић – Вести